Each year BOAG selects a location to bring together instructors and vendors to provide the latest training for the code industry.  Past conferences have been held from the foothills of the North Georgia mountains to the beautiful sandy beaches of the coastline.   In addition to our annual training program, we offer activities for our spouses, a golf tournament, a silent and live auction to benefit our educational scholarship program.

2017 was a successful conference at the Marietta Conference Center from May 21-May 25th.   You may expect nothing less than another outstanding conference in May of 2018 as we return to Brasstown Valley in the North Georgia Mountains!

You may pay for the Conference online here.

 

Please use our online payment system with the buttons to pay for your annual membership.

2018 BOAG Golf Tournament
2018 BOAG Golf Tournament
2018-BOAG-Golf-Tournament2.pdf
19.0 KiB
140 Downloads
Details...
2018 Conference Donation Recognition Form
2018 Conference Donation Recognition Form
2018-Conference-Donation-Recognition-Form.pdf
96.7 KiB
104 Downloads
Details...
2018 Vendor Space Registration
2018 Vendor Space Registration
2018-Vendor-Space-Registration.pdf
97.0 KiB
108 Downloads
Details...
2018 Vendor Registration Form
2018 Vendor Registration Form
2018-Vendor-Space-Registration_2.pdf
97.0 KiB
96 Downloads
Details...
Conference Member Registration 2018
Conference Member Registration 2018
Conference-Member-Registration-2018.pdf
87.4 KiB
243 Downloads
Details...

 

2018 BOAG Conference Education Schedule

Sunday, May 20, 2018

3:00 pm to 5:00 pm Registration & Vendor Set Up

Monday, May 21, 2018

7:00 am to 8:00 am Breakfast
8:00 am to 4:00 pm Registration & Vendor Exhibits
8:30 am to 9:00 am Welcome Address
9:00 am to 12:00 pm Classroom #1 England Enterprises John England – Fire Penetration Inspections – 3 hrs.

Classroom #2 U.L. Jeffrey Fecteau – An overview of article 690 Solar Photovoltaic (PV) Systems - 3 hrs.

12:00 pm to 1:00 pm Lunch
1:00 pm to 5:00 pm Classroom #1 England Enterprises John England – Hazardous Materials – 4 hrs.

Classroom #2 U.L. Jeffrey Fecteau – Residential Electrical inspections - 4 hrs.

 5:00 pm Free Evening

Tuesday, May 22, 2018

7:00 am to 8:00 am Breakfast
8:00 am to 12:00 pm Registration & Vendor Exhibits
8:00 am to 12:00 pm Classroom #1 N.EM.A. Bryan Holland 2017 N.E.C. Analysis of Changes – 4 hrs.

Classroom #2 Safe built Gary Mullinix – 2012 International Swimming Pool and Spa Code basics. – 3 hrs.

12:00 pm to 1:00 pm Vendor Lunch
1:00 pm to 5:00 pm Golf Tournament & Spouse Program
1:00 pm to 5:00 pm Vender Break Down
6:00 pm to 8:00 pm Social with hors d’oeuvres (Cash Bar)
6:00 pm to 7:30 pm Silent Auction to Benefit Scholarship Fund
7:00 pm to 9:00 pm Live Auction to Benefit Scholarship Fund

Wednesday, May 23, 2018

7:00 am to 8:00 am Breakfast
8:00 am to 10:00 am Classroom #1 A.P.A. Nick Wortel – Wall bracing 101 & storm resistant construction - 1hr. each

Classroom #2 Koppers Chemicals Robert Wangel – wood preservation and treatment 2 hrs.

10:00 am to 12:00 pm Classroom #1 ASSA Abloy Jim Bell – Evacuation versus sheltering in place – 2 hrs.

Classroom #2 Simpson Strongtie Britt Richey –- Truss Fundamentals - ???? 2 hrs.

12:00 pm to 2:00 pm Business  Luncheon
 

2:00 pm to 4:00 pm

Classroom #1 A.W.C. Paul Coats – Mass Timber Buildings – 2 hrs.

Classroom #2 Southface Bourke Reeve, Mike Barcik – 2015 I.E.C.C. energy code presentation – 2 hrs.

Classroom #3 N.T.A. Corbin Quigg – The code reports role in product approvals & Fire Testing performance and protection - 1 hr. each
6:00 pm to 8:00 pm Conference Banquet

Thursday, May 24, 2018

9:00 am to 11:00 am Board of Directors Meeting

 

BOAG not only strives to provide the best code training each year but adds something new each year to encourage membership growth and retention.

Looking for more information on our annual conference?  You can reach out to our Conference Chair, James Martin or contact any member of OUR BOARD.

This slideshow requires JavaScript.